נגזור את הכוכבים שבצד ימין, נדביק את שלושת הכוכבים הראשונים ולאחר מכן נעשה הפסקה ונצפה בסרטון על השמש, נמשיך בהדבקה של עוד שלושה כוכבים ושוב נעבור לסרטון על כדור הארץ. נסיים את כל הכוכבים שנותרו ונצפה בסרטון
על הירח. בנוסף נסתכל על הסרגל בצד ימין למטה - הסרגל מראה לנו את היחס הפרופורציונלי בין הכוכבים.
מערכת השמש כוללת שמונה כוכבי לכת הסובבים את השמש, בנוסף יש עוד מספר רב של גופים חלליים כגון ירחים, אסטרואידים וכוכבי לכת ננסיים.
ארבעת כוכבי הלכת הקרובים לשמש נקראים כוכבי הלכת הארציים מפני שהם עשויים סלע, ואילו ארבעת כוכבי הלכת הרחוקים הינם כוכבי לכת גזיים.
אלו הם כוכבי הלכת:
כוכב חמה/מרקורי– כוכב הלכת הקרוב ביותר לשמש, בצידו המואר הטמפרטורה עשויה להגיע לכ-400 מעלות צלזיוס ואילו בצידו החשוך למינוס 200 מעלות צלזיוס.
נוגה/ונוס– כוכב הלכת נוגה הוא העצם הבהיר ביותר בשמי הלילה אחרי הירח וכאשר נוגה בשמים רבים חושבים שזהו עב"מ. לנוגה אטמוספירה עבה ודחוסה והוא מכוסה תמיד בשכבת עננים לכן אי אפשר לראות את פני השטח שלו, מסיבה זו הוא הסעיר את הדמיון של מדענים רבים שחשבו שאולי ישנם חיים שמסתתרים תחת העננים הסמיכים. אולם כאשר נחתו חלליות על פני השטח גילו שהאטמוספירה העבה יוצרת לחץ גבוה של 90 אטמוספירות (כמו להיות קילומטר מתחת לפני הים) . בנוסף גורמת האטמוספירה שעשויה ברובה מפחמן דו חמצני לאפקט חממה והטמפרטורות על פני השטח מגיעות עד 500 מעלות צלסיוס, חם מספיק בשביל להתיך עופרת. כמובן שלא נמצאו חיים בתנאים אלו. עובדה מעניינת נוספת על נוגה היא שאורך היממה שלו (הזמן שלוקח לו להשלים סיבוב סביב עצמו) ארוך יותר מאורך השנה שלו (הזמן שלוקח לו להקיף את השמש) זאת משום שהוא מסתובב על צירו באיטיות רבה.
כדור הארץ– כוכב הלכת על פניו אנו חיים, שני שליש מפני השטח שלו מכוסים במים והטמפרטורה הממוצעת על פניו היא 15 מעלות צלסיוס. כרגע זהו הכוכב היחיד ביקום עליו אנו יודעים שיש חיים.
מאדים– כוכב הלכת הקרוב ביותר לכדור הארץ ולכן גם זה שנחתו עליו הכי הרבה חלליות,גודלו כשליש מגודלו של כדור הארץ, ושכבת האטמוספירה שלו דלילה ביותר. ישנן ראיות לכך שעל המאדים היו בעבר מים זורמים, עובדה זו גורמת למדענים לשער כי פעם היו עליו חיים ואולי עדיין ישנם חיים מתחת לפני הקרקע. לצורך כך נשלחו מספר רב של חלליות ורובוטי מחקר במטרה למצוא הוכחות לקיום חיים על המאדים. מאדים הוא גם המועמד המוביל לאכלוס ע"י בני אדם וישנן משימות שכבר נמצאות בשלבי תכנון מתקדמים במטרה לשלוח לשם בני אדם שיבנו את ההתישבות הראשונה.
צדק/יופיטר – זהו כוכב הלכת הגדול ביותר במערכת השמש ומסתו היא פי שניים וחצי מכל כוכבי הלכת ביחד. צדק עשוי ברובו מגז מימן ומעט הליום בדומה להרכבה של השמש. לכן לצדק אין פני שטח מוצקים שאפשר לנחות עליהם. באטמוספירה של צדק משתוללות סערות, אחת מהן נקראת הכתם האדום הגדול והיא כה גדולה עד כי כדור הארץ יכול להכנס בתוכה פעמיים. הסערה הזו קיימת כבר לפחות 300 שנים ואולי תמשיך לסעור לנצח. לצדק 65 ירחים.
שבתאי/ סאטורן- גם שבתאי הוא ענק גזי, והוא מפורסם בשל טבעותיו המרשימות. שלבתי יותר מ1000 טבעות שעשויות מחלקיקי סלע וקרח בגדלים שנעים מכמה מאות מטרים ועד לגרגירי אבק.
אורון/אורנוס- כוכב לכת זה הגלה רק בשנת 1781 בעזרת טלסקופים, לכן לא היה ידוע בתקופת התנך שבה קיבלו כוכבי הלכת את שמותיהם. בשנת 2009 האקדמיה ללשון עברית בשיתוף אזרחי ישראל בחרה לו את השם אורון. באופן שונה משאר כוכבי הלכת שציר סיבובם מאונך למישור הסיבוב סביב השמש, צירו של אורנוס מצביע לכיוון השמש . סטייה זו נגרמה ככל הנראה מפגיעה של כוכב לכת אחר באורנוס לפני שנים רבות.
רהב/נפטון- זהו כוכב הלכת הרחוק ביותר מהשמש וצבעו הכחול הוא הסיבה בגללה זכה לקבל את שמו של אל הים. אורך השנה של נפטון הוא 165 שנות כדור הארץ. נפטון התגלה בשנת 1846.0
סרטון נלווה על מערכת השמש שכדאי להראות לתלמידים - כאן